Persondatapolitik for dinel.dk

Dataansvarlig er:
Dinel A/S, CVR-nr. 25706900
Knudsminde 10, 8300 Odder
Tlf. 87 92 55 66
Mail dinel@dinel.dk


Formål med politikken

Denne persondatapolitik er udarbejdet af Dinel A/s, og gælder i forhold til dit besøg på dinel.dk, og de ting du foretager dig på dinel.dk.

Persondatapolitikken omhandler, hvordan Dinel indsamler og behandler persondata, du oplyser ved brugen af forskellige tjenester og formularer på dinel.dk.

Når du besøger eller afgiver persondata på hjemmesiden, indsamler vi persondata på to måder:

  • Automatisk indsamling på hjemmesiden, når du accepterer cookies,eksempelvis informationer om, hvilke dele af hjemmesiden, du har besøgt.
  • Information du selv afgiver. Det kan fx være via formularer, du udfylder for at oplyse dit elforbrug eller tilmelding til at modtage servicebeskeder. Disse informationer kan være navn, e-mail og installationsnummer.

Formål med vores behandling

Formålet med at registrere og indsamle dine persondata er at yde den bedst mulige service til dig som kunde eller besøgende på Dinel hjemmeside. Registreringen kan være nødvendig, for at benytte de services vi tilbyder på hjemmesiden, fx tilmelding til at modtage servicebeskeder ved strømudfald.

Afhængig af hvad formålet med dit besøg på hjemmesiden er, sker behandling af dine persondata typisk med et eller flere af følgende formål:

  • Få svar på spørgsmål eller anmodninger, som du har sendt 
  • Tilmelde servicebeskeder om gravearbejde eller strømafbrydelse 

Grundlag for behandling

Når vi behandler de persondata, vi automatisk indsamler, eller du afgiver ved brug af vores hjemmeside, sker det på følgende grundlag:

  • Grundlag ved persondata vi automatisk opsamler:
    Automatisk opsamling af persondata begrundes med en legitim interesse i at opsamle statistik på hjemmesidebesøg. Det gør vi med henblik på at registrere de besøgenes interesse i vores ydelser og services, så vi bedre kan udvikle eksisterende samt nye services og ydelser. Disse persondata kan fx være IP-adressen på den computer, du bruger ved besøg på hjemmesiden
  • Grundlag ved persondata du afgiver fx via formularer:
    De persondata, du afgiver i forbindelse med, at du indsender data på din elmåler, behandler vi, for at din elkontrakt kan opfyldes.

Det kan tillige være behandlinger, hvor vi forfølger en legitim interesse i at tilbyde dig services, som giver dig nødvendig info om strømafbrydelser.

Hvordan videregiver og opbevarer vi dine persondata?

Videregivelse af persondata:

Dinel videregiver ikke dine persondata til tredjepart uden dit udtrykkelige samtykke bortset fra i følgende tilfælde:
Dine persondata bliver anvendt af de medarbejdere i Dinel, som har brug for persondataene for at kunne behandle din henvendelse.

De nødvendige samarbejdspartnere har adgang til persondata, det er fx IT leverandører, der håndterer IT systemer på vores vegne. Vi videregiver kun persondata til tredjepart, hvis de skal udføre en konkret behandling på vores vegne.
Vores samarbejdspartnere handler alene på Dinels instrukser og efter indgåelse af en databehandleraftale.

Men er vi lovgivningsmæssigt forpligtet til at videregive persondata til tredjemand eller offentlig myndighed, vil vi i disse tilfælde foretage videregivelse.

Hvor længe opbevares persondata:

Persondataene opbevares af Dinel inden for følgende tidsrammer, hvorefter de vil blive slettet:

Opbevaring af automatisk indsamlede persondata:
Persondata indsamlet ved hjælp af cookies kan gemmes i max. 24 måneder – for nærmere beskrivelse af den enkelte cookietype, se vores cookiepolitik.

Opbevaring af data du selv afgiver:
Kontaktinformationer afgivet ved forespørgsler og henvendelser gemmes efter endt behandling i max. 12 måneder efter udløb af kalenderår.

Dine rettigheder - oplysninger om behandling af dine persondata

Du har efter databeskyttelseslovgivningen følgende rettigheder:

  • Indsigtsret
  • Ret til berigtigelse
  • Ret til sletning
  • Ret til begrænsning af behandling
  • Ret til dataportabilitet
  • Ret til indsigelse mod direkte markedsføring

Du kan læse mere om dine rettigheder på Datatilsynets hjemmeside www.datatilsynet.dk
Hvis du ønsker at gøre brug af dine rettigheder, kan du kontakte Dinel via vores henvendelsesformular.


Klagevejledning

Du har ret til at indgive en klage, hvis du er utilfreds med måden, vi behandler dine persondata.
Du kan enten henvende dig direkte til os eller til Datatilsynet.

 

Sikkerhed og kryptering og opbevaring

Dinel bestræber sig til enhver tid på at skabe så sikkert et miljø som muligt, bl.a. via SSL-kryptering af hjemmesiden, men vi kan ikke garantere absolut sikkerhed mod misbrug af persondata.

Når du afgiver persondata via hjemmesider, accepterer du dermed også at løbe en risiko.
Derfor vil vi gerne opfordre dig til at tage alle forholdsregler med henblik på at beskytte dine persondata, mens du er på internettet. Som minimum bør du regelmæssigt skifte password, følge almindelige anbefalinger for oprettelse af passwords og altid sikre, at din browser er sikker og opdateret.

Læs evt. mere om datasikkerhed på Rådet for Digital Sikkerheds hjemmeside.

Eksterne links

Dinels hjemmeside indeholder links til andre hjemmesider. Men Dinel har ingen kontrol med indholdet på tredjemands hjemmesider og er ikke ansvarlig for disse hjemmesider, deres persondatapolitik eller brug af cookies. Vi opfordrer dig til at læse de pågældende hjemmesiders regler for behandling af persondata og brug af cookies.

Ændringer af persondatapolitik

Vi forbeholder os ret til når som helst at ændre, tilføje eller fjerne dele af persondatapolitikken og opfordrer dig derfor til løbende at holde øje med oplysningerne på hjemmesiden med henblik på at konstatere, om der er sket ændringer.


Sidst opdateret 21. juni 2019

Cookiepolitik

Hvordan bruger vi cookies, og hvilke cookies sættes på dinel.dk

Læs vores cookiepolitik

Privatlivspolitik

Hvordan vi behandler dine personoplysninger og rettigheder

Læs vores privatlivspolitik

Dine rettigheder

Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, kan du henvende dig her

Opret henvendelse