Ny platform skal gøre op med manuelt tilmeldingsbøvl for elinstallatører

Ny platform skal gøre op med manuelt tilmeldingsbøvl for elinstallatører
Tiden er løbet fra de manuelle arbejdsgange forbundet med installationstilmeldinger. Med målet om at kunne levere en hurtigere og bedre service til installatørerne har netselskaberne bag Visue annonceret en ny platform til installationstilmeldinger

Mens digitaliseringen har gjort sit indtog på de fleste områder, er arbejdet med installationstilmelding ikke fulgt med udviklingen. Det er meldingen fra en række netselskaber, der gennem branchesamarbejdet Visue har påbegyndt arbejdet med etableringen af en ny installationstilmelding under navnet Eltilmelding.dk

Ifølge Visue er målet med den nye installationsblanket at gøre det nemmere og hurtigere for netselskaberne og elinstallatørerne at håndtere nye installationstilmeldinger.

"Med den nye platform har netselskaberne en bedre mulighed for en mere automatiseret sagsbehandling og at sikre elinstallatøren et hurtigere tilbagesvar på installationstilmeldingerne, den nødvendige dokumentation og alle øvrige informationer, der skal til for at elinstallatøren har det, han skal bruge. For os som netselskaber handler det her kort sagt om, at vi vil give elinstallatørerne en endnu bedre service, end vi gør i dag," siger Erik Kongsgaard Rasmussen, Netdirektør i Dinel.

Installatørerne er med i udviklingen

Opgaven med udviklingen af platformen er sendt i udbud. Udover Visue har også en række elinstallatører bidraget til udformningen af den kravspecifikation, som ligger til grund for udbuddet. Hos Mariendal El-teknik ser man det som et positivt tegn, at man er inviteret med ind i processen på et tidligt stadie.

"Det er supergodt, at vi som udførende entreprenør har været med i processen, og vi ser det som en kæmpe styrke, at man ikke kun kigger indefra og ud. Vi har haft ønsker om større fokus på brugervenligheden og digitalisering, så vi kan procesoptimere og reducere arbejdstiden forbundet med tilmeldinger," Johan Ungermann Poulsen, direktør for drift og salg hos Mariendal El-teknik.

Færre fejl og bedre samarbejde

Ved oprettelse eller ændring af en tilslutning, opstår der i dag en del manuel sagsbehandling, der tager tid og involverer risici for fejl. Målet er, at platformen med et guidet forløb og en brugervenlig tilgang blandt andet vil reducere fejl og styrke samarbejdet mellem netselskaber og installatører.

"Platformen er et vigtigt skridt mod at få sat strøm til processerne og sikre en elektronisk sagsbehandling, så vi kan reducere manuelt tastearbejde, højne dokumentationsniveauet og få en bedre dialog med installatørerne," siger Per Strøm Kristensen, CTO og forsyningschef hos Noe Net, der er et af netselskaberne bag Visue.

Også hos installatøren Vest-El har man positive forventninger til den nye løsning.

"Jeg regner med at vi får et brugervenligt system, som vi gerne vil bruge i hverdagen. Ikke et system, vi logger ind på, fordi vi skal. Det skal gerne blive et værktøj, som vi og vores montører bruger i dagligdagen til at trække informationer, når vi har brug for dem," siger Jacob Fjord-Frandsen fra Vest-El A/S.

Om Visue

Visue er et branchesamarbejde, som har til formål at effektivisere og optimere forsyningsbranchen gennem løsninger, der skaber øget kvalitet og sikkerhed. Bag navnet Visue står 13 forsyningsselskaber, og ejerkredsen repræsenterer 1,7 millioner forbrugere. Udover den kommende platform tilbyder Visue også overvågningssystemerne Scada og asset management.

Kilde: bygtek.dk