Odder Kommune indvier nye elbusser – Dinel leverer strømforsyningen

I starten af denne uge indviede Odder Kommune ni nye elbusser. Kommunen bliver dermed den første kommune i Danmark, som udelukkende bruger elbusser til by- og lokalkørsel. Dinel har leveret strømforsyning til ladning af busserne.

Om aftenen når de nye elbusserne er færdig med at køre rundt i Odder og opland, kører de ud på en ny sidegade til Rude Havvej, H.P.T. Israelsensvej. Her bliver de ladet op ved 9 nye ladestandere.

Dinel har etableret en ny 10/0,4 kV transformerstation i forbindelse med ladestationerne, for at kunne levere de 400 Amp, som Odder Kommunes samarbejdspartner Vikingbus (tidligere Lokalbus) har bestilt til at kunne lade busserne.

Desuden har Dinel udskiftet 1.000 m kabel langs Rude Havvej med stærkere kabler. Området omkring ladstationerne er udlagt til erhvervsudstykninger, og med opgraderingen af elnettet er det klar til at nye virksomheder skyder op i området.

Sidevej opkaldt efter el-ildsjæl

Den nye vej H.P.T. Israelsensvej, hvor ladestationerne er blevet opstillet, er i øvrigt opkaldt efter Hans Peter Tvisselmann Israelsen, som i 1906 oprettede det første elværk i Odder, som han blev bestyrer for. Det elværk er fundamentet for det, som i dag er AURA Koncernen, som Dinel er en del af.

Se TV2 Østjylland indslag fra indvielsen af de nye busser.

Fakta om de nye elbusser

  • Er mærket MAN med batterikapacitet på 480 KW.
  • Støvsvage og udleder ikke røg eller os fra udstødning.
  • Opvarmes på kolde dage med oliefyr på CO2-neutral biodiesel.
  • Handicapvenlige med lav indstigning og stort flexareal.
  • USB-stik ved alle sæder med gratis strøm til passagererne.
  • Har 39 faste siddepladser, 3 klapsæder og 34 ståpladser.

Kilde: Midttrafik