Specialbyggede transformere fra Budapest til Viby

17. maj 2018

Så kom de længe ventede transformere til 60/10 station Risdalsvej i Viby. To specialbyggede transformere på hver 50 tons blev leveret på blokvogne direkte fra Budapest – En rejse på omkring 4,5 døgn.
 
Dinel er i gang med at etablere en topmoderne 60/10 transformerstation på Risdalsvej i Viby. Byggeriet er næsten færdigt, og de to transformere er noget af det sidste, man mangler at montere, inden stationen kan sættes i drift. Den nye station skal være med til at sikre forsyningssikkerheden i det sydlige Aarhus de næste mange år.

Transformerne blev løftet på plads af en stor kran, der med millimeters nøjagtighed sørgede for at placere dem på hvert deres betonfundament. Nu begynder den elektriske montering, hvilket drejer sig om 60 kV og 10 kV forbindelser samt alle styringer.

”De to nye transformere er de første, Dinel får leveret, helt uden isolatorer. Der er stikforbindelser på både 60- og 10 kV-siden af transformeren, hvilket giver en optimal person- og forsyningssikkerhed. Hvis disse transformere lever op til forventningerne, vil det være konceptet for alle nye 60/10 kV transformere i Dinels forsyningsområde”, udtaler Kim Frandsen

Stationen forventes i drift omkring sommerferien.